RSS Feed
Menjual/Membeli Emas (Jongkong, Syiling, Dinar, Barang Kemas & Emas Terpakai)
Khidmat nasihat skill manipulasi dengan cara yg SAH
HUBUNGI RB UTK KETERANGAN LANJUT: 012 7594049

Panduan Ringkas Simpanan & Pelaburan Emas

Emas merupakan kaedah pelaburan terbaik untuk jangka masa sederhana atau panjang. Tiada jalan pintas untuk mencapai kekayaan.

Peningkatan nilai emas setiap tahun menjadikan ianya pilihan utama selain pelaburan hartanah atau Unit trust (ASB n the geng)



Sebagai contoh,

- harga untuk 1 ounce (31.10 gram) berdasarkan web kitco

>> 28/1/2001 ialah USD 263.55
>> 28/1/2011 ialah USD1319.00 !!!

>>28/4/2011 ialah USD 1532.70 !!!!!!!!!


Kenaikan sebanyak USD 1055.45 selepas 10 tahun atau purata pulangan 40% setahun!!


Kenaikan sebanyak USD 213.70 dalam masa 3 bulan iaitu purata pulangan mencecah 16.2% !!!!

Berbaloi kan???


Namun tahukah anda bagaimanakan caranya untuk anda membuat pelaburan emas di negara kita? Apakah pelaburan yang terbaik? Bagaimana memulakannya? Melalui blog ni, RB akan sedaya upaya membantu anda utk mendapatkan maklumat dan berkongsi info terkini berkaitan pelaburan emas.


Terdapat beberapa cara membuat pelaburan emas di Malaysia.

1. Akaun Bank
Terdapat 4 bank yg menyediakan kemudahan simpanan emas melalui buku akaun. (Public Bank, Maybank, CIMB & KFH)
Hampir kesemua bank ini mengenakan syarat yg sama, iaitu simpanan awal 10g, simpanan seterusnya dan pengeluaran minimum 5g dgn tambahan 1g.

Melalui buku akaun, kita hanya memperolehi keuntungan apabila menjual kembali pada harga yang lebih tinggi dari harga belian. RB tidak mengesyorkan cara simpanan ini kerana kita terikat dgn beberapa syarat dan menutup peluang kita utk memaksimumkan pelaburan emas kita. Dah nama pelaburan, tentu nak keuntungan yg berbaloi-baloi kan?


2. Simpanan/Pelaburan Emas Fizikal
Terdapat beberapa pilihan untuk memulakan pelaburan melalui emas fizikal. Pilihan bergantung pada prioriti pelaburan kita sama ada jangka masa panjang/pendek, modal awal, komitmen bulanan, fokus utama pelaburan, ilmu manipulasi dan bermacam lagi faktor yg sesuai dgn kita.

Melalui simpanan fizikal, kita boleh memilih sama ada ingin menyimpan :
i. Barang kemas
ii. Jongkong/Bar
iii. Syiling, atau
iv. Dinar

Antara kelebihan pelaburan emas fizikal ialah :
i. Beli emas dapat emas
ii. Boleh digunakan sebagai cagaran atau pajakan
iii. Mudah dicairkan (diterima dimana saja)
iv. Aset yg stabil & kalis inflasi, dan yg paling penting
v. Boleh dimanipulasi dgn skill tertentu untuk mendapatkan pulangan yg berganda.
(Nak tau caranya???? Jadilah rakan niaga RB)


Kat mana kita boleh dapatkan emas fizikal?
Terdapat beberapa cara utk kita mula melabur emas fizikal. Antara tempatnya ialah melalui :

1. Kedai Emas
2. Bank tempatan
3. Lelongan emas pajakan
4. Syarikat pelaburan emas

Mungkin pembaca sudah mula mendapat idea bagaimana memulakan pelaburan emas ni. Untuk mendapatkan lebih maklumat dan mengetahui kelebihan/kelemahan setiap cara pelaburan, ikuti entri2 yg RB sediakan.

Bagi yg berminat utk mendapatkan skill manipulasi bersama RB, jgn bertangguh lagi....... Hubungi RB sekarang..



MODUL EMAS RAJA BUKIT

-MODUL EMAS RAJA BUKIT MASIH DALAM PROSES KEMAS KINI-

Thursday, December 5, 2013

DELAY & PERIUK


 Den copy n Paste dari FB den https://www.facebook.com/EmasRajaBukit




 

KUKUS, GRILL, PANGGANG & GORENG...

Kukus, Grill, Panggang & Goreng....
Kukus...

Kalau stakat kukus saja, x guna beli periuk mahal2 der...
Ada periuk, semua 4 fungsi kat atas tu kena buat...

Sama macam emas..
Tak guna jual beli saja... Tak Untung pun...

Jadi, Dah ada emas kena :
1. Jual Beli..
2. Tambah hutang kat pajak..
3. Pairkan & yg paling penting
4. DELAY kan...

Haaa... Tu dia...

Rege Delay Hari ni RM117.60

Ni sket kiraan Delay yg smalam den buat...

Klu ada 100g..
Korang pajak semua n masuk delay...

100g pajak marhun ari ni (RM135/g x 70%) dapat RM9450
Masuk Delay SG (RM115.90), dapat 81.5g..

Lepas 3 bulan, korang dapat 81.5g + imbuhan rm815...

Masukkan 81.5 gram (katakan rate ar rahnu sama) swapkan dgn yg dalam,

Masuk 81.5 gram + imbuhan rm815 (RM8516)
Keluarkan 80g dari dalam..

Jadi Barang kat dalam ada 101.5 gram..
Kat tangan ada 80g + duit poket (RM8516-7819) = RM697 buat belanja..
Busuk2.. 10-15g free2 dapat.. X payah susah2 nak menjual..

INGAT... Kukus, Grill, Panggang & Goreng bersama kami...





Wednesday, December 4, 2013

Untung Ciput, Delay jadi Penyelamat


Copy & Paste dari Blog Den : https://www.facebook.com/EmasRajaBukit

Mulai esok, den ingat dah tak nak jual ready stock..

Untung ciput... Jual skilo, nak dapat 2k pun payah..
Tu belum lagi nak pos n COD..
Rugi tenaga n masa beb.. Bila mau kaya klu cenggini..

Klu nak beli ready, minimum 200g..
tu pun rege spesel... Baru cepat sket den pakai Buggati..





Klu nak jugak.. Korang beli delay je..
X payah nak jual sana sini..
Cukup masa jual kat den..
Goyang kaki pun busuk2 untung RM20 segram...
Skilo dah RM20,000.00 tu..

Yg mana sibuk menjaja pada rege terpaksa jual tu..
Den bagi sikit tips.. Klu ada 100g..
Nak jual, restock, jual n restock dlm 3 bulan, brape sngat korang dapat untung?
10 kali jual beli dlm masa tu pun, klu stakat amik untung RM2 segram,
Paling2 pun dapat 2K...



JADI..
Klu ada 100g..
Korang pajak semua n masuk delay...

100g pajak marhun ari ni (RM135/g x 70%) dapat RM9450
Masuk Delay SG (RM115.90), dapat 81.5g..

Lepas 3 bulan, korang dapat 81.5g + imbuhan rm815...

Masukkan 81.5 gram (katakan rate ar rahnu sama) swapkan dgn yg dalam,

Masuk 81.5 gram + imbuhan rm815 (RM8516)
Keluarkan 80g dari dalam..

Jadi Barang kat dalam ada 101.5 gram..
Kat tangan ada 80g + duit poket (RM8516-7819) = RM697 buat belanja..
Busuk2.. 10-15g free2 dapat.. X payah susah2 nak menjual..

Esok rege macam nak jatuh lagi ni...
Overlaps pun sodap.....

Saturday, November 30, 2013

Kenapa Lelaki Tidak Boleh Memakai EMas?

Kenapa lelaki takleh pakai emas?

Zarah yg wujud dlm emas mampu menembus ke dalam kulit melalui pori2 dan masuk ke dalam darah manusia. Jika seorang manusia mengenakan emas dalam jumlah tertentu dan dalam jangka waktu yang lama, maka kesannya di dalam darah dan urine akan mengandung atom/zarah emas dalam kadar yang melebihi batas (dikenal dengan sebutan migrasi emas).

Dan apabila ini terjadi dalam jangka waktu yang lama, maka akan mengakibatkan penyakit Alzheimer. Ini adalah kerana zarah emas yg tidak di buang dalam jangka waktu yang lama dalam darah ini akan sampai ke otak dan memicu penyakit alzheimer.

Alzheimer adalah suatu penyakit di mana orang tersebut kehilangan semua kemampuan mental dan fisik serta menyebabkan kembali seperti anak kecil. Alzheimer bukan penuaan normal,tetapi merupakan penuaan paksaan atau terpaksa. Antara yang terkena penyakit alzheimer adalah Charles Bronson, Ralph Waldo Emerson, Ronald Reagan dan Sugar Ray Robinson.

Akan tetapi, mengapa Islam memperbolehkan wanita untuk mengenakan emas ?

Jawapannya adalah..

"Wanita tidak menderita masalah ini karena setiap bulan, partikel berbahaya tersebut keluar dari tubuh wanita melalui menstruasi." itulah sebabnya islam mengharamkan lelaki memakai emas dan membolehkan wanita memakai perhiasan emas.

Itulah antara sebab agama Islam melarang kaum lelaki memakai emas,ternyata hal ini telah diketahui Nabi Muhammad lebih1400 tahun yang lalu padahal beliau tidak pernah belajar ilmu sains.

Dlm satu hadis nabi Shallallahu 'alaihi wa sallam telah melarang kaum lelaki memakai emas walaupun cincin yg kecil.

Al-Bukhari dan Muslim masing-masing dari Al-Bara' bin Azib Radhiyallahu 'anhu, bahwa ketika Nabi Shallallahu 'alaihi wa sallam melihat seorang laki-laki memakai cincin emas di tangannya, maka beliau memintanya supaya menanggalkan cincinnya. (HR. Bukhori & Muslim) Wallahua'lam.

Sumber Asal... (Den copy Paste dari FB)

Monday, November 25, 2013

TREND EMAS SEMASA

Assalamualaikum..

Dah lama den x ngadap blog ni..
Lama bukan kerana dah x minat emas, tapi den bertapa sebelum jadi super saiya..

Kembali pada topik..
Sejak akhir2 ni, jualan emas semakin meriah.. Bukan meriah kerana bestnya urusan jual beli, tetapi meriah dengan makin ramainya yang bergelar seller.. Bagi yg fokus pada jualan offline, confirm tak merasa kesannya, tapi bagi yg menjual secara online.. Confirm terduduk utk menjual.. 
Dalam semua grup emas FB, majoriti ahli semuanya seller dari taraf baby bilis hingga atuk jerung.. Hanya 10-15% yg join untuk membeli.. Harga jualan dah jatuh terduduk..

Hari ni den tengok, Rege termurah kt online ada yg mencecah RM124.50/g.. 
Rege nak restock kilang pun tak dapat macam tu.. 
Pada den, ni semua berlaku kerana beberapa sebab :

  1. Ramainya yang nak menceburi bidang jualan emas online..
  2. Rege terdesak sebab dah lama simpan barang..
  3. Ghairah nak menjual..
  4. Pembeli menunggu rege naik.. (Standard org kita.. Membeli masa rege mahal)
  5. Stok dalam pasaran dah melambak..
  6. Pemain skill makin ramai.. Skill bunuh diri lagi ramai..

Bila dah lama menyepi ni, den try masuk market online dengan rege pasaran.. 
Kerana mahal RM1 pun.. Sampai pagi pun barang tak laku2.. Punya susah nak tembus market.

Den dapat bayangkan seller yang menjual kurang 100g sehari.. Dengan modal 100g pada rege restock rm126. Rege paling mahal boleh jual pun Rm127 hari ni.. Untung baru dapat RM100..
Tu belum masuk kos pos yang cecah RM6 satu item.. Minyak motor n penat lelah pos semua barang.. Untung ciput tak sampai RM30 je.. 100g modalnya mau RM12000 lebih..
Bisnes mende kalau untung cuma RM30 dengan modal camtu...

Lagi sadis kalau dapat jual 10gram je sehari.. Makan asap la jawabnya..

Tapi ni semua ada penyelesaiannya.. Rege jualan online dah tak boleh dikawal.. Jadi cara yang terbaik adalah merendahkan harga restock. Hanya ada 2 cara terbaik..
Yang pertama gunakan skill tahap gaban utk rendahkan harga.. 
(Yang ni hanya segelintir gaban tau buat)
Yang kedua, pairingkan dengan delay..

Korang semua tentu tau Delay Stock.. Yg tak tau.. Tanya Pak Cik Google..
Apa untungnya Delay ni?

  1. Investor : Dapat jadikan pasif income (Imbuhan segram dari RM8.50 hingga RM12/g)
  2. Seller : Dapat averagekan rege restock
Jadi... Sendiri mau pilih..

2-3 bulan lagi.. Lambakan barang Delay Stock pulak akan melanda pasaran Online.. 
Jadi siapkan peluru.. Kita tembak kaw2 punya..

Next topic, den akan critekan bab delay ni n juga pilihan delay terbaik dipasaran..

Semoga Kaya n Berjaya dengan EMAS...




Wednesday, November 13, 2013

Lawak Emas Delay

Dalam satu kedai emas, sorang makcik terkentut ketika sedang syok menonggeng melihat cincin emas yang dipamerkan... Mak Cik tu tersipu-sipu malu tapi tetap kontrol cun..  Dia terperasan sorang promoter ada dibelakangnya.

Mak Cik tu buat-buat tak bersalah dan bertanya promoter tu utk cover malu..

Mak Cik : Berapa rege cincin ini?

Promoter: Kalau Mak Cik tengok cincin ni pun boleh buat  terkentut, saya pasti Mak Cik akan terberak bila tahu harganya..

Den : (Kebetulan ada sama dalam kedai tu terus menyampuk)  Tu rege kedai ni Mak Cik, klu tau rege Delay yg saya buat, confirm Mak Cik n Promoter tu boleh tercirit sminggu berturut-turut..


Friday, November 1, 2013

Luaskan Kuasamu EMAS JDT


Assalamualaikum...

Bermula hari ni, den bersama Labamas Raudah bergabung dibawah Team EMAS JDT dibawah kumpulan Team Payung EMAS. Kami tetap sebahagian dari team agen Pemasaran Sinar Gold.

Dulu bergerak secara solo  dengan Rangkaian Emas Raja Bukit. Kini den bergerak secara jemaah...

Team kami memfokuskan Johor sebagai pusat urusan.. EMAS JDT digunakan sebagai trade mark sesuai dengan kemunculan hebat pasukan JDT dalam liga bola sepak Malaysia..

Tapi kami xdak kena mengena dengan bola sepak... Apapun, Luaskan Kuasamu EMAS JDT...

Pada sesiapa yg berminat nak join kami, jom kita ramaikan jemaah.. Tak rugi bila kita bergerak bersama.. Lagi ramai lagi luas rezeki kita..

Tuesday, July 31, 2012

JUALAN LAMBAK RAYA

JUALAN LAMBAK RAYA......

Detail item & harga boleh rujuk di FaceBook den..
FaceBook : RajaBukit



ITEM READY STOCK







                                                NEXT ITEM UNTUK LAMBAK RAYA 2